Van de hemel naar de hel (22-09-2015)

Vanop kamer 267 had ik zicht op de betonnen parking bovenop het dak van de Delhaize die zich recht tegenover het ziekenhuis bevindt. Het contrast met de panorama’s die ik exact een week voordien mocht aanschouwen kon niet groter zijn. Vorige maandag kon ik eindelijk beginnen met mijn heroriëntering, iets waar ik al lang naar uitkeek. Na amper drie dagen opleiding begaf mijn rug het onder de druk van het zitten. Met een acute blokkage en verlammingsverschijnselen in de benen werd ik, huilend van de pijn, opgenomen in het ziekenhuis.

Ik had het dossier rond mijn herscholing eindelijk helemaal rond gekregen, hoefde me geen zorgen meer te maken en kon met een gerust hart starten aan de graduaatsopleiding netwerkbeheer. Ik keek er naar uit om eindelijk weer iets om handen te hebben, m’n competenties te kunnen verbeteren zodat ik na verloop van tijd terug op de arbeidsmarkt terecht kon. Dat ik last ging hebben bij het zitten wist ik al vooraf, in eerdere blogposts hier had ik al verschillende keren aangegeven dat ik makkelijker een dag kan stappen dan een uur te moeten zitten. Maar dat ik zo snel achteruit zou gaan had niemand kunnen voorzien…Als er al een hel bestaat, dan zit ik er middenin.

Les 7 lacs in Beaumont-de-Pertuis
Les 7 lacs in Beaumont-de-Pertuis

Normaal gezien had deze post een verslag moeten worden van enkele kleinere tochten die ik de week voordien nog maakte in de Provence. Naar jaarlijkse gewoonte trokken we ook dit jaar naar Beaumont-de-Pertuis, een klein dorpje tussen Aix-en-Provence en Manosque, gelegen aan de rand van het departement Alpes-de-Haute-Provence. Niet dat ik dit jaar de vakantie had verdiend of echt nodig had, de rest van mijn gezin des te meer. Twee jobs combineren met een huishouden en daarnaast nog eens met veel liefde voor de kinderen en haar ‘kreupele’ man zorgen, het vergt wat van mijn vrouw. Vooraf had ik het plan opgevat om het bekende sentier Martel af te stappen maar om toch zeker niks te forceren voor de start van de opleiding werd het plan (voorlopig) terug opgeborgen. Hoe dan ook moest ik ook op vakantie genoeg blijven bewegen om mijn rug fit te houden dus koos ik als alternatief voor enkele kleinere tochten in de streek. Ik maakte er twee kortere tochten (+/-5km) nabij Beaumont-de-Pertuis en één langere tocht (17km) nabij Ansouis, één van de mooiste dorpen van Frankrijk, waar voor de gelegenheid mijn schoonpapa en schoonbroer mee op tocht gingen. Alhoewel het stuk voor stuk prachtige wandelingen waren ontbreekt het me op dit moment aan fut, inspiratie en passie om erover te schrijven. Jullie zullen dus tevreden moeten zijn met de foto’s :-).

Uitzicht op Ansouis, één van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Uitzicht op Ansouis, één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

De foto’s van de 3 tochten vinden jullie hier.

De afgelopen week heb ik, op mentaal vlak, “een klop van de hamer gekregen”. Zeg maar een mokerslag. Ik had -heb- het er enorm moeilijk mee dat al mijn vooruitzichten in één klap van tafel werden geveegd. Nog maar eens. Nog maar eens opnieuw beginnen. Stilaan begin ik uit dat dal te klauteren, het hoofd laten hangen heeft toch geen zin, we moeten terug vooruit. Onderzoeken moeten nog uitwijzen wat er nog meer aan de hand is met de rug. Ondertussen werd me geadviseerd om opnieuw zoveel mogelijk te wandelen, afgewisseld met bedrust. Het gaat nog erg moeizaam maar tijdens de kleine tochtjes die ik nu maak begin ik toch lichte vooruitgang te voelen. Het geeft me terug wat hoop op beterschap. De komende weken zullen hier dus vooral kortere tochten de revue passeren, de lange afstandswandelingen worden een tijdje in de kast opgeborgen. Stap per stap ga ik proberen om mijn tochten terug op te bouwen. Het wandelen zal me ook deze keer terug beter krijgen, daar ben ik van overtuigd!


2 reacties op ‘Van de hemel naar de hel (22-09-2015)

  1. Ja zeker Mattias…stap voor stap , maar het zal je terug lukken, wij liggen voor het moment ook wat stil met het wandelen, voetklachten speelden op ..nu hoop ik ook dat die bij de volgende kleinere wandelingen voorgoed verdwenen zijn ..Go for it !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s